Swami’s Pizza Port

Swami’s Pizza Port

Det här med burköl. Vad är det som gör att folk backar så fort det har med en burk att göra? Känns det ”mindre fint” så är lösningen att servera det i ett passande glas (som man ändå borde göra med finöl)
Ni tycker kanske metallen ger en metallisk smak, men sanning är att sedan aluminiumburkarna tog över har det problemet försvunnit. (Tänk: Läggs inte massor med finvin på ståltankar?)
 
Om sanningen ska fram så är det ju helt fantastiskt med en öl på burk, då hållbarheten blir betydligt mycket längre. Till exempel är ett av mitt absoluta favoritöl på burk just nu, som kommer från ett amerikanskt bryggeri, Pizza Port strax utanför San Diego, som i grunden är lite som Pizza hut, fast på steroider. (alltså pizza OCH eget bryggeri i samma lokal)

 

Swamis är då en IPA (Ja, Min törst efter bra humlebomber är fortfarande omättbar) från USA, och nu vet jag inte hur lång tid det tagit för leverantören att skeppa den hem till Sverige, men trots den långa resan så känns fortfarande humlen färsk och fin och gifter sig fantastiskt med maltprofilen.

Swami Pizza Port
Burk är lättare att ta med sig, och tål mer stryk. Burk släpper inte igenom något ljus (som är väldigt dåligt för ett öl) Burk blir kyld snabbare. Burk är lättare att stapla, ungefär två 33cl burkar på samma yta som en 33cl flaska = win win. …Kanske även mer miljövänlig då en fylld burk väger mindre än en fylld flaska vilket kräver mindre transporter för distribution och den är enklare att panta pga sin vikt, en flaska tvättas även med diskmedel och sköljmedel cirka 30 gånger under sin ”livslängd” medan burkar återvinns.
 
Visst finns det galet mycket mer rolig öl på flaska just nu, men ta emot burkarna med öppna
armar, för dom kommer bara bli fler.
 
Och för att göra det extra härligt, Prova din Swamis direkt ur burken!