Hej vänner!

Hej vänner!

Mohawk unfiltered LagerDetta är min första post för Sjätte Tunnans dryckesblogg och jag är faktiskt lite nervös över mitt första inlägg, jag vet inte varför, men jag måste ju liksom få ut mina känslor och dela min passion för denna härliga dryck på ett bra sätt. Denna dryck är den nu ca 7000 år gamla drycken som nuförtiden i de flesta fall innehåller den fantastiska växten Humle i härlig kombination med spannmål. Ja, jag pratar såklart om ÖL.

Den öl jag tänkte presentera i min första text är en av de som öppnade dörren för allt detta hembryggande och ölsamlande min sambo nu tvingas leva med

(fruktansvärt jobbigt eller hur?)

 

Nämligen… Mohawks Unfiltered Lager.

 

Denna öl är då en öl av typen lager (fast med en liten twist).

Först och främst är den bryggd som en wiener, en form av ljust tyskt öl vilken traditionellt sett bryggs med wienermalt som basmalt, den mellanstora beskan står även den tyska humlen för.

Avslutningsvis har de tillverkat den som en pale ale med inspiration från Amerika. Alltså har mängder av amerikansk humle använts i framställningen av denna öl, vilket ger den en väldigt härlig, söt och fruktig arom.

Smaken av citrus som följs upp av den tama beskan och den lagom fylliga maltbasen ger Mohawk Unfiltered Lager en härlig, balanserad och lättdrucken karaktär.

 

Enligt mig är detta den perfekta ölen en varm sommardag eller bara som törstsläckare i gott sällskap.