Bondens gille

Den största delen av den medeltida befolkningen var bönder. Bonden odlade sin mat själv. Vanligt var att man odlade rotfrukter, lök, spannmål och grönsaker så som ärtor och bönor. Livet som bonde kunde vara hårt speciellt vid dålig skörd men när skörden var bra och de skulle ha en fest då de hade massor av god mat på bordet

Om alla i sällskapet vill ha en extra medeltida upplevelse kan ni enas om vårt gille som serverat i tre serveringar.

Bondensgille

För två eller flera gäster vid ett bord

395:- per person

Bondens vegetariska gille

För två eller flera gäster vid ett bord

395:- per person

 

Första serveringen

Gul ärtsoppa serverad med hemgjord senap

 

Andra serveringen

Fat med egenrökt korv, tjocka revben samt bakad fläsksida. Till detta medföljer surkål samt rostade rotsaker

 

Tredje serveringen

Mandelpaj serverad med bärmylta

 

runsten

 

Målad avskiljare

Bondens gille ~ Borgarens gilleVegetariskt Gille

menuseparator-2