Bondens gille

Den största delen av den medeltida befolkningen var bönder. Bonden odlade sin mat själv. Vanligt var att man odlade rotfrukter, lök, spannmål och grönsaker så som ärtor och bönor. Livet som bonde kunde vara hårt speciellt vid dålig skörd men när skörden var bra och de skulle ha en fest då de hade massor av god mat på bordet

Om alla i sällskapet vill ha en extra medeltida upplevelse kan ni enas om vårt gille som serverat i tre serveringar.

Bondensgille

För två eller flera gäster vid ett bord

395:- per person

 

Första serveringen

Grön ärtsoppa serverad med  ankconfit och smörkokt lök

 

Andra serveringen

Bakad fläsksida, tjocka revben och fänkålskryddad korv  serverat med rödvinskokt surkål och rostade rotsaker

 

Tredje serveringen

Äppelpaj serverad  med mandelmjölkspudding  och blåbär

 

Bondens vegetariska gille

För två eller flera gäster vid ett bord

395:- per person

 

Första serveringen

Grön ärtsoppa serverad med  krämigt ägg och smörkokt lök

 

Andra serveringen

Loysyn

 

Tredje serveringen

Äppelpaj serverad med mandelmjölkspudding och blåbär

runsten

 

Målad avskiljare

Bondens gille ~ Borgarens gilleVegetariskt Gille

menuseparator-2