Julbord 2018

  • Julbord
  • Sill
  • Image alt description
  • Kroggäster
  • Image alt description

Vi slår upp portarna för julbordet den 28/11 och sista dagen firas av den 23/12


Första Servering: Trenne Sorters Sill

Senapsill med rostade hasselnötter, extralagrad matjessill
toppad med ägg samt sill inlagd i fem sorters lök
Rökt gravad lax med grön senapssås
Korg men nybakat bröd, vört och såklart hårt bröd
Vispat smör med doft av gran
Potkäse – blandad ostkräm med kummin


Andra Serveringen: Ett fruktfat för öga och gom

Viltpate och varmrökt lax i form av äpplen och päron med vindruvor


Tredje Serveringen: Kallskuret

Kryddkokt julskinka,
Camelinakött på lammrostbiff
Egenrökt fänkålskryddad korv
Saltbakad rödbetstartar med tillbehör såsom egengjord
senap och picklade rovor.

Fjärde Serveringen: Varmt

Köttbullar på vildsvin och skogssvamp med sky och rårörda lingon
Långbakad rimmad fläsksida
Egentillverkad rökt viltkorv
Mörbakad högrev, sky med tupplever samt picklad rödlök
Till detta serveras rödvinskokt surkål med äpple, grön ärtpuré samt saffransfrumenty, vilket kan liknas med en korngynsrisotto

Femte Serveringen: Sött som avslutning

Chireseye, Brödpudding (En medeltida fattig riddare på brioche smaksatt med nejlika)
tillsammans med en kall soppa på körsbär och ätbara blommor


Middagen avrundas med en hypokras vilket är en medeltida glögg


Medeltids motivmålning

Avnjut maten i vår fantastiska medeltida miljö. Årets julbord börjar den 28:e November och avslutas på den 23:e december.



Pris från 595:- / person


Allergi och specialkost behöver föranmälas. Det kommer t.ex. finnas ett vegetariskt alternativ men som måste förbokas




Boka Julbordet


Tel: 08-44 00 919

info@sjattetunnan.se

fagel